Josep Temporal

Josep Temporal (Olesa de Montserrat, Baix Llobregat; 1963) cursà estudis de filosofia, tot i que sempre ha tingut un gran interès per la literatura i les seves relacions amb la filosofia. Per aquest motiu, quan decidí iniciar el seu doctorat, considerà que lestudi de les rondalles meravelloses podria satisfer a bastament la concialició dambdós interessos. Daleshores ençà convertí letnopoètica en el centre principal de les seves recerques. El 2003 es va doctorar en filosofia amb lestudi que, profundament revisat, els lectors tenen a les mans. Els seus treballs més representatius han anat singlant el seu itinerari com a investigador, tant de letnopoètica com, també, de qüestions vinculades a la docència de la filosofia (grup de recerca de lICE de la Universitat de Barcelona). A banda dalguns articles especialitzats de filosofia i etnopoètica rondallística, les seves publicacions més destacades són la coedició del text passionístic que es representa anyalment a Olesa de Montserrat, La Passió i mort de N. S. Jesucrist (Premi de Recerca Vila dOlesa, 1987; Publicacions de lAbadia de Montserrat); Galàxia Propp. Aspectes literaris i filosòfics de la rondalla meravellosa (Premi de Cultura Popular Valeri Serra i Boldú, Bellpuig 1997, i Premio Internazionale di Studi Demoetnoantropologici G. Pitrè-S. Salomone Marino, Palerm 1999; Publicacions de lAbadia de Montserrat); Ètica i literatura catalana. Una aproximació pràctica a conceptes morals a través de la literatura (en col-laboració; Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona); Mimesi, metateatre i situacionisme. (Premi de Filosofia Arnau de Vilanova, 2009) i, amb aquest treball, el I Premi Ciutat de Manacor dAssaig Antoni M. Alcover, 2013.


Mostrando 1 libros encontrados (1 páginas)

Ordenar resultados por:

    1    



    1    



Pasajes Libros SL ha recibido de la Comunidad de Madrid la ayuda destinada a prestar apoyo económico a las pequeñas y medianas empresas madrileñas afectadas por el COVID-19

Para mejorar la navegación y los servicios que prestamos utilizamos cookies propias y de terceros. Entendemos que si continúa navegando acepta su uso.
Infórmese aquí  aceptar cookies.