Celestí Barallat I Falguera

Celestí Barallat i Falguera va néixer a Barcelona el 1840. Advocat, poeta i publicista, va col-laborar a Lo Gay Saber, La Renaixensa i el Diario de Barcelona i va ser mantenidor dels Jocs Florals en dues ocasions. També va ser membre molt actiu de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres, de l'Associació Catalana d'Excursions Científiques i de l'Ateneu. Regidor de l'Ajuntament i membre de la comissió de cementiris que va impulsar la construcció del de Montjuïc, la seva literatura funerària inclou dues necrològiques memorables, dedicades a Francesc Xavier Llorens i Barba i Josep d'Argullol, un tractat sobre el dret funerari romà de les XII Taules i l'assaig Shakespeare y Moratín ante la fosa y traducción al catalán de un cuadro de Shakespeare, a més dels Principis de botànica funerària. Joan Perucho li va dedicar el seu capítol d'Oscura turba de los más raros escritores españoles. Va morir el 2 de novembre, dia de Difunts, de 1905.


Mostrando 1 libros encontrados (1 páginas)

Ordenar resultados por:

    1    



    1    



Pasajes Libros SL ha recibido de la Comunidad de Madrid la ayuda destinada a prestar apoyo económico a las pequeñas y medianas empresas madrileñas afectadas por el COVID-19

Para mejorar la navegación y los servicios que prestamos utilizamos cookies propias y de terceros. Entendemos que si continúa navegando acepta su uso.
Infórmese aquí  aceptar cookies.