Editorial Edicions de la Magrana
Colección Les ales esteses, Número 0
Fecha de edición febrero 2022 · Edición nº 1
Idioma catalán
EAN 9788419013118
Libro
La primera de les novel-les amb que Virginia Woolf revolucionà la narrativa del seu temps.
Virginia Woolf es déu, ningú no ha escrit millor que ella.
Milena Busquets
Londres, un dia de juny de 1923.
La senyora Clarissa Dalloway, instal-lada en la cinquantena, esposa dun important membre del Parlament britànic, mare duna filla adolescent i amfitriona perfecta, està embarcada en lorganització duna festa que ha de celebrar a la tarda. Durant els preparatius va amunt i avall de la capital anglesa, es troba amb amics i coneguts, i es replanteja fets del seu passat: la relació amb un antic pretendent, amb una amiga afectuosa... Al llarg de la mateixa jornada, però lluny de la laboriositat festiva de la senyora Dalloway, un veterà de la Primera Guerra Mundial, Septimus Warren Smith, intenta gestionar com pot els horrors al-lucinatoris que el turmenten i la marginació social en què ha caigut.
Partint daquestes dues trames antagòniques, puntejades per salts enrere en el temps i que només suneixen a la fi duna manera colpidora i subtil, Virginia Woolf construeix una de les novel-les més emblemàtiques del modernisme anglès. Gràcies a lús magistral, gairebé pioner, de les tècniques narratives més dispars i innovadores -el monòleg interior, la polifonia, el detallisme líric-, Woolf dona una visió exhaustiva de la realitat a la vegada que explora sagaçment el món interior dels seus personatges. El resultat és una novel-la impecable, plena de virtuosisme, de sensibilitat i dintel-ligència.
x{0026}lt;p Virginia Woolf (1882-1941), nacida Adeline Virginia Stephen, fue una novelista, ensayista y feminista inglesa. De salud frágil desde joven, comenzó a escribir un diario a los quince años, combinando esta actividad con numerosas lecturas y con estudios de historia y griego en el Kingx{0026} x02019;s College.x{0026}lt;/p x{0026}lt;p A partir de 1904, inició su carrera como escritora publicando artículos y reseñas en The Guardian. Por aquellos años, la casa familiar se convirtió en un punto de encuentro para intelectuales, entre los que conoció a su futuro marido, Leonard Woolf. Juntos fundaron en 1917 la prestigiosa editorial The Hogarth Press, sello fundamental en la difusión de la literatura modernista. Entre 1925 y 1931 publicó La señora Dalloway, Al faro, Orlando y Las olas, obras que la consolidaron como una de las voces más innovadoras de su tiempo.x{0026}lt;/p x{0026}lt;p Las crisis depresivas que la acompañaron a lo largo de su vida se agravaron con el tiempo y el 28 de marzo de 1941, tras haber entregado a su editor su último manuscrito, Virginia Woolf puso fin a su vida arrojándose al río Ouse, en Sussex, con los bolsillos llenos de piedras.x{0026}lt;/p
|