Espanya contemporània (1814-1953)

Espanya contemporània (1814-1953)

Vicens Vives, Jaume

Editorial Quaderns Crema
Colección Dx{0026} 39;un dia a lx{0026} 39;altre, Número 34
Fecha de edición marzo 2012 · Edición nº 1

Idioma catalán

EAN 9788477275268
296 páginas
Libro Dimensiones 131 mm x 210 mm


valoración
(0 comentarios)P.V.P.  22,00 €

Sin ejemplares (se puede encargar)

Resumen del libro

Quan la història contemporània no era encara una disciplina estesa i dominant a les universitats, i els historia­dors espanyols, Vicens inclòs, tot just començaven a establir dèbils i subordinades relacions culturals amb el continent, un col·lega italià, per encàrrec dun editor gairebé desconegut, Marzorati, va convidar Jaume Vicens a participar en un projecte majestuós: una nova història contemporània dEuropa. Acceptada la proposta, a despit de la seva salut, Vicens redactà en poc més de mig any un text il·lusionant i valent, completament sincer, i lanuncià a algun dels seus amics i corresponsals com el millor que mai havia fet, la seva obra culminant. La dificultosa edició dun projecte colossal va retardar la publicació dels llibres fins als últims mesos de la seva vida. Avui, el Vicens de Marzorati serigeix davant nostre com un monument. Una obra que iniciava el viratge definitiu del mestre cap a un nou món, tot just albirat.

Biografía del autor

Jaume Vicens Vives (Girona 1910 - Lió, França, 1960) es llicencià el 1930, i es doctorà el 1936 amb una tesi sobre Ferran II i la ciutat de Barcelona. Des de l" any 1932 es dedicà a l" ensenyament. Catedràtic d" Història Moderna de la Universitat de Saragossa (1947) i de Barcelona (1948), va ocupar més endavant la càtedra d" Història Econòmica d" Espanya a la Facultat de Ciències Polítiques i Econòmiques de la Universitat de Barcelona. Va ser també membre del Comitè per al Progrés de les Ciències Socials de la UNESCO i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, així com corresponent d" altres de l" estranger. Dirigí el Centro de Estu dios Históricos Internacionales de la Universitat de Barcelona, on s" encarregà de les revistes Índice Histórico Español i Estudios de Historia Moderna. Va publicar importants estudis sobre el segle XV a Catalunya, sociologia històrica, història econòmica i també història general espanyola i mundial. En la seva darrera etapa, passà del camp de la història medieval a l" estudi de la conjuntura històrica dels segles XIX i XX.
Pasajes Libros SL ha recibido de la Comunidad de Madrid la ayuda destinada a prestar apoyo económico a las pequeñas y medianas empresas madrileñas afectadas por el COVID-19

Para mejorar la navegación y los servicios que prestamos utilizamos cookies propias y de terceros. Entendemos que si continúa navegando acepta su uso.
Infórmese aquí  aceptar cookies.