Càndid o l'optimisme

Càndid o l'optimisme

Voltaire

Editorial Laertes
Colección Lectures i itineraris, Número 38
Fecha de edición abril 2013 · Edición nº 1

Idioma catalán

EAN 9788475849140
131 páginas
Libro Dimensiones 125 mm x 200 mm


valoración
(0 comentarios)P.V.P.  9,00 €

Sin ejemplares (se puede encargar)

Resumen del libro

Voltaire (París, 1694-1778), nom amb què és conegut lescriptor i filòsof francès François-Marie Arouet, va ser una figura emblemàtica de la Il·lustració, juntament amb Montesquieu i Rousseau.
A banda de les seves inquietuds polítiques, que el van dur a ser empresonat a la Bastilla i a haver-se dexiliar en diverses ocasions, Voltaire va ser autor duna immensa obra literària que avui dia continua vigent.
Càndid o loptimisme és un conte filosòfic, publicat lany 1759, que reflecteix el conservadorisme de la noblesa i les injustícies socials de la seva època.
A partir de les idees del filòsof alemany Leibniz, que considerava que aquest món, en tant que volgut per Déu, era «el millor dels mons possibles, Voltaire va mostrar, amb una fina ironia, el contrast entre les idees optimistes que exposava el personatge Pangloss i les situacions reals que es van trobant la resta de personatges.
Càndid o loptimisme va ser el pretext que va utilitzar Voltaire per denunciar, entre altres qüestions, la manca dheroisme de les guerres; larbitrarietat de les religions catòlica, protestant, jueva i musulmana, enfront duna religió natural sense repressions de cap mena; la fastuositat de les monarquies europees davant de la senzillesa del rei dEldorado; els escriptors, els crítics i els editors, amb qui tenia discussions i litigis, i que va descriure com una colla dignorants.
Voltaire va finalitzar la seva llaminadura literària situant els seus personatges en un espai tranquil, convençuts que lúnica manera daconseguir la felicitat era treballar a lhort i «no escalfar-se el cap.
Lobra va ser tot un escàndol per als sectors conservadors i religiosos de la seva època.
Per dur a terme ladaptació de lobra Càndid o loptimisme, hem canviat el tractament de vós a vostè.
Tots els capítols de lobra han estat adaptats i, així mateix, tots els personatges rellevants hi són reflectits, utilitzant, sempre, un llenguatge planer.
Hem fomentat el diàleg perquè la lectura sigui més àgil i amena.
A

Biografía del autor

Voltaire (1694-1778), pseudónimo de François-Marie Arouet, fue uno de los escritores y filósofos más destacados del siglo XVIII. Crítica implacable de la intolerancia, fue portavoz del progresismo ilustrado. Entre sus obras filosóficas destacan las Cartas filosóficas (1734), el Diccionario filosófico (1764) y el Tratado sobre la tolerancia (1763).
Pasajes Libros SL ha recibido del Ministerio de cultura y deporte subvenciones para la revalorización cultural y modernización de las librerías.
Pasajes Libros SL ha recibido de la Comunidad de Madrid la ayuda destinada a prestar apoyo económico a las pequeñas y medianas empresas madrileñas afectadas por el COVID-19

Para mejorar la navegación y los servicios que prestamos utilizamos cookies propias y de terceros. Entendemos que si continúa navegando acepta su uso.
Infórmese aquí  aceptar cookies.