Abans del sis d octubre

(un dietari)

Abans del sis d octubre

Hurtado, Amadeu

Editorial Quaderns Crema
Colección Dx{0026} 39;un dia a lx{0026} 39;altre, Número 26
Fecha de edición julio 2008 · Edición nº 1

Idioma catalán

EAN 9788477273585
240 páginas
Libro Dimensiones 210 mm x 288 mm


valoración
(0 comentarios)P.V.P.  18,00 €

Sin ejemplares (se puede encargar)

Resumen del libro

Amadeu Hurtado va escriure aquest dietari entre maig i setembre de 1934, mentre defensava davant el Tribunal de Garanties Constitucionals la Llei de Contractes de Conreu aprovada pel Parlament de Catalunya que el Govern de la República havia recorregut. El seu testimoni posa de relleu la degradació del clima polític de l"'època i la manera com la Generalitat-que havia encarregat a Hurtado la defensa de la llei-es va desentendre de qualsevol fórmula transaccional que hauria permès resoldre favorablement el plet, i es va deixar arrossegar per la creixent confrontació entre dretes i esquerres que, poc després i coincidint amb la vaga revolucionària a Astúries, va dur el president Companys a proclamar l"'Estat Català dins la República Federal Espanyola. Aquest document de primera mà, premonitori i profètic d"'aquests fets dramàtics-que el franquisme va aprofitar per justificar la insurrecció militar del 18 de juliol-, fa viure en directe l"'engranatge de les passions que tantes vegades han marcat la nostra història.
Pasajes Libros SL ha recibido de la Comunidad de Madrid la ayuda destinada a prestar apoyo económico a las pequeñas y medianas empresas madrileñas afectadas por el COVID-19

Para mejorar la navegación y los servicios que prestamos utilizamos cookies propias y de terceros. Entendemos que si continúa navegando acepta su uso.
Infórmese aquí  aceptar cookies.